Showing posts with label Treron. Show all posts
Showing posts with label Treron. Show all posts

Sunday, February 7, 2010

White-bellied Green-pigeon

The White-bellied Green-pigeon is a species of bird in the Columbidae family. It is found in China, Japan, South Korea, Laos, Russia, Taiwan, Thailand, and Vietnam. Its natural habitat is temperate forests.


Wedge-tailed Green-pigeon

The Wedge-tailed Green-pigeon or Kokla green pigeon is a species of bird in the Columbidae

family.

It is found in Bangladesh, Bhutan, Cambodia, China, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Nepal, Pakistan, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical moist montane forests.

African Green-pigeon

The African Green-pigeon is a species of bird in the Columbidae family. It is found in Angola, Benin, Botswana, Burkina Faso, Burundi, Cameroon, Central African Republic, Chad, Republic of the Congo, Democratic Republic of the Congo, Ivory Coast, Equatorial Guinea, Ethiopia, Gabon, Gambia, Ghana, Guinea, Guinea-Bissau, Kenya, Liberia, Malawi, Mali, Mauritania, Mozambique, Namibia, Niger, Nigeria, Rwanda, São Tomé and Príncipe, Senegal, Sierra Leone, South Africa, Sudan, Swaziland, Tanzania, Togo, Uganda, Zambia, and Zimbabwe. It is often found in the savannah.


Yellow-footed Green Pigeon

The Yellow-footed Green Pigeon also known as Yellow-legged Green Pigeon is a common species of Green Pigeon found in South Asia. The species feeds on fruits of a large variety of fruit trees including a number of species of Ficus. They forage in flocks. In the early morning they are often seen sunning on the tops of emergent trees in dense forest areas.


Grey-cheeked Green-pigeon

The Grey-cheeked Green-pigeon is a species of bird in the Columbidae family. It is endemic to Indonesia.

Thick-billed Green-pigeon

The Thick-billed Green-pigeon is a species of bird in the Columbidae family.

It is found in Bangladesh, Bhutan, Brunei, Cambodia, China, Hong Kong, India, Indonesia, Laos, Malaysia, Myanmar, Nepal, the Philippines, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests and subtropical or tropical mangrove forests.

Pompadour Green Pigeon

The Pompadour Green Pigeon, also known as Grey-fronted Green Pigeon, is a pigeon which is a widespread, resident breeding bird in tropical southern Asia from India, Sri Lanka east to the Philippines. In India, they are found as disjunct populations in the Western Ghats, some parts of the Eastern Ghats, Northeastern India and in the Andaman Islands. There are a number of subspecies with mostly minor size and plumage differences. The sub-species affinis of peninsular India has been raised to a full species Treron affinis by Rasmussen and Anderton (2005).

This is a common species in rainforest and similar dense wet woodlands. It builds a stick nest in a tree and lays two white eggs. Its flight is fast and direct, with the regular beats and an occasional sharp flick of the wings that are characteristic of pigeons in general.

The Pompadour Green Pigeon is a stocky, medium-sized pigeon, 28 centimeters in length. The head, tail, and underparts are bright green, with a grey crown to the head. The legs are red, and the bill is thin and greyish. The flight feathers and tail are blackish.

The male has a chestnut back, usually uniform, but with a green patch in the large Andaman Islands race, and an orange patch on the breast (absent in the Sri Lankan form). The female has a bright green back and lacks the orange on the breast.

Pompadour Green Pigeons usually occur singly or in small groups. They eat the seeds and fruits of a wide variety of plants.

Pink-necked Green-pigeon

The Pink-necked Green-pigeon is a species of bird in the Columbidae family.

It is found in Cambodia, Indonesia, Malaysia, Myanmar, the Philippines, Singapore, Thailand, and Vietnam. Its natural habitats are subtropical or tropical moist lowland forests, subtropical or tropical mangrove forests, and subtropical or tropical moist montane forests.

Little Green-pigeon

The Little Green-pigeon is a species of bird in the Columbidae family. It is found in Brunei, Indonesia, Malaysia, Singapore, and Thailand. Its natural habitat is subtropical or tropical moist lowland forests. It is characterized as being little and green.